Za čokoladne razpokančke vedno dobim ogromno vprašanj, ampak ne uporabljam določenega recepta iz interneta, tako da sem se odločila pripraviti kar objavo na blogu. Moj recept je mešanica drugih, ki sem jih našla, ampak mi po preizkusu niso bili čisto všeč (preveč sladkorja, pretrdi piškoti, preveč čokolade), tako da sem skozi leta oblikovala svojega. Glede na druge recepte ta vsebuje manj sladkorja in čokolade.
Sestavine:
- 2 jajci
- 55 g sladkorja v prahu
- 1 vrečka vanilijevega sladkorja
- 55 g masla
- 100 g čokolade za kuhanje
- ščepec soli
- čajna žlička pecilnega praška
- 210 g ostre moke
Navodila za pripravo:
Najprej penasto stepemo jajci, sladkor v prahu in vanilijev sladkor (vsaj 5 min). V zmes po vrsti dodamo maslo sobne temperature, stopljeno čokolado za kuhanje, sol in moko. Na koncu naredimo majhne kroglice, ki jih povaljamo v sladkorju v prahu in položimo na pladenj. Pazimo, da niso kroglice preveč skupaj, da se ne zlepijo. En nasvet: za valjanje kroglic sem ugotovila, da je najboljši Agragold sladkor, ker se najlepše prilepi in se piškoti lepše razpokajo. Pečejo se pa na 180 stopinj in točno 8 minut. To je to, postopek je enostaven in podoben drugim, ampak sem ga prilagodila glede na svoj okus, ostali so mi bili presladki ali pa preveč čokoladni (niso bili tako mehki).
0 comments